Analiza dizajn

Dizajni nevojshme të pots skorje

dizajni

Formën e tenxhere shllak varet kryesisht nga kushtet operacionale që ka për t'i bërë ballë. Kështu, kriteret e mëposhtme projektimit duhet të merren parasysh:

 Lloji i furre se tenxhere shllak do të shërbimit,

 Sasia dhe lloji i skorjeve të krijuara,

 Metoda e trajtimit dhe hedhja e enë,

 Ndikimi i ngrohjes gjatë operacionit,

 kufizime dimensional,

 procedurat e mirëmbajtjes Pot

Nevojshme  Parts for the handling of the pot.

 të paktën 2 trunnions të marr atë dhe të lëvizin atë kudo që kjo duhet të jetë e nevojshme,

 baza për ta vënë atë poshtë mbi tokë

 një mekanizëm për të trajtuar tenxhere nga një transportues nxjerr para, që është, duke përdorur këtë mekanizëm, tenxhere mund të largoj të derdh skorje shkrirë në gropa skorje për përpunim,

 Të paktën një Lug tilting ose të grushtoj tenxhere të mbushur me një vinç, ose për ta kthyer tenxheren bosh në një pozicion të përshtatshëm për ftohje poshtë ose për riparim.

pots shllak me të gjitha pjesët e nevojshme për trajtimin e saj duhet të jenë të dizajnuara për të përmbushur të domosdoshme në vijim:

Zgjerimi termik për shkak të ngarkesës ngrohjes gjatë operacionit duhet të jenë uniforme në të gjithë perimetrin e trupit shllak tenxhere dhe duhet të pengohet sa më pak të jetë e mundur nga akumulime materiale dhe brinjë rezultojnë në zonat seksionin e tranzicionit trashësi mur.

Po kështu një tkurrje uniforme duhet të synojnë nga një ftohje drejtuar pas hedhjes.

Kështu, ka rregullat e gishtit në zhvillimin e harton shllak tenxhere:

 Pjesën e poshtme të tenxhere nuk duhet të jetë në kontakt të drejtpërdrejtë me tokën, por disa pastrimin terren duhet të parashikohet.

 Si disa brinjë të jetë e mundur duhet të vendoset në pjesën e jashtme të tenxhere skorje.

Të gjitha këto kritere synojnë stabilitet si të mirë ose ngurtësi të jetë e mundur për të parandaluar deformim tepërt e parakohshme dhe të sigurojë historinë më të mirë të jetës së tenxhere skorje.WhatsApp Online Chat !