дизајн Анализа

Потребни дизајн на згура садови

дизајн

Обликот на згура тенџере зависи првенствено за условите за работа, тоа треба да го издржат. Затоа, следниве критериуми дизајн мора да бидат земени во предвид:

 Тип на печка која тенџере згура ќе сервис,

 Количина и вид на згура генерирани,

 Начинот на ракување и фрлање на садот,

 Топлина влијание за време на работата,

 Димензионални ограничувања,

 процедури за одржување Пот

Потребни  Parts for the handling of the pot.

 најмалку 2 trunnions да го земам и да ја преместите таму каде што тоа треба да биде потребно,

 база да го спушти на земја

 механизам за тавата со црпалка превозникот, што е, со користење на овој механизам, тенџере може да се очекува да се прелива стопен згура во згура јами за обработка,

 најмалку едно поместување навртки или да ја исфрли исполнет тенџере со кран или да го празниот сад во соодветна положба за ладење или за поправка.

Згура и саксии со сите потребни за неговото водење делови мора да бидат дизајнирани да ги исполнуваат следниве најважен:

Термичка експанзија поради топлина оптоварување во текот на работата треба да биде подеднакво целиот периметар на телото на згура тенџере и треба да се попречува што е можно помалку од материјал акумулации и ребра резултира во делот области на транзиција дебелина на ѕид.

Исто така униформа контракција треба да бидат насочени кон управувани од страна на ладење по дампинг.

Така, постојат правила на палецот во развојот на згура тенџере дизајни:

 На дното на садот не треба да биде во директен контакт со земјата, но треба да се предвидат некои тло.

 Како што неколку ребра што е можно треба да бидат поставени на надворешната страна на тенџере згура.

Сите овие критериуми имаат за цел како добра стабилност или вкочанетост што е можно за да се спречи прекумерна деформација и предвремено обезбеди најдобар живот историја на тенџере згура.WhatsApp Online Chat !